Θαλασσοθεραπεία

O όρος «θαλασσοθεραπεία» προέρχεται από τις λέξεις «θάλασσα» και «θεραπεύω» και δηλώνει τη χρήση των στοιχείων της «θάλασσας» (θαλασσινό νερό, φύκια, θαλάσσια ιζήματα και άλατα) για θεραπευτικούς σκοπούς.
50€ (60λεπτα)

Εδώ και πάνω από 7 δεκαετίες στο διεθνή χώρο η BIOMARIS THALASSO έχει δώσει λύσεις σε χιλιάδες προβλήματα. Η γρήγορη και μόνιμη αντιμετώπιση προβλημάτων αισθητικής στο πρόσωπο και στο σώμα γίνεται με φυσικό τρόπο προς τον οργανισμό ενεργοποιώντας τις αυτοάμυνές του και τις αισθήσεις του.

Εννέα (9) στοιχεία συν νερό και νάτριο σχηματίζουν κατά 99% το ανθρώπινο σώμα και το διατηρούν σε λειτουργία. Εκτός από αυτά, υπάρχουν πολυάριθμα στοιχεία και ιχνοστοιχεία αναγκαία για την δομή και την λειτουργία  του σώματος. Και τώρα το εντυπωσιακό .Το θαλασσινό νερό και ο ανθρώπινος ορός αίματος μοιάζουν εκπληκτικά στην σύνθεσή τους.Το θαλασσινό νερό οδηγεί σε ταχεία θεραπεία πολλών ασθενειών όπως βλαβών των βρόγχων, των πνευμόνων,της μύτης,του θυροειδούς, των εντέρων και του στομάχου.

Στην δερματολογία θεραπεύει το έκζεμα, την ψωρίαση, τη νευροδερματίτιδα, την ακμή και πολλές άλλες παθήσεις.Σε ένα ινστιτούτο αισθητικής μπορούμε να κάνουμε θαλασσοθεραπεία που συνίσταται σε επάλειψη στο σώμα (ή και στο πρόσωπο ανάλογα με την περίπτωση) με ειδικά επεξεργασμένα μίγματα φυκιών, θαλάσσιων ιζημάτων και αλάτων, ενώ  προσθέτουμε σταγόνες αιθέριων ελαίων (αρωματοθεραπεία) για να ενισχύσουμε τις θεραπευτικές ιδιότητες των εφαρμογών.

Η επάλειψη γίνεται πάνω σε πλαστικό σεντόνι μιας χρήσεως με το οποίο τυλίγουμε το σώμα και στη συνέχεια το άτομο ξαπλώνει σε ειδικό θερμοθεραπευτικό σάκο θαλασσοθεραπείας, του οποίου η θερμοκρασία αυξάνεται σταδιακά όπου και παραμένει για χρόνο 25 έως 30 λεπτών.

Ακολουθεί ζεστό ντους για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα των φυκιών, χωρίς να χαθεί η επιθυμητή υπεραιμία ενώ αμέσως μετά κάνουμε λεμφικό χειρομασάζ ή ολόσωμη ηρεμιστική μάλαξη (μασάζ–anti-stress), με τη χρήση καλλυντικών προϊόντων και αιθέριων ελαίων, πάντα σε συνδυασμό για ενίσχυση του θεραπευτικού αποτελέσματος.

Και ποια είναι τα θεραπευτικά αποτελέσματα μιας θεραπείας Spa ή μιας θαλασσοθεραπείας; Ανάλογα με τα μίγματα των φυκιών και των αιθέριων ελαίων που θα χρησιμοποιήσουμε και με τις ιδιότητες που έχουν το καθένα τους μπορούμε να επιτύχουμε είτε αποτοξίνωση του σώματος, λιποδιάλυση, αύξηση του μεταβολισμού των κυττάρων τοπικά (μας βοηθούν αυτά στην αντιμετώπιση των οιδημάτων, στην κατακράτηση τοξινών και υγρών, με αποτέλεσμα το «ξεφούσκωμα» του σώματος και την απώλεια πόντων), ενώ μπορούμε ακόμα να επιτύχουμε (επιλέγοντας άλλα μίγματα φυκιών με αντίστοιχες ιδιότητες) την ενυδάτωση του δέρματος και την αποτοξίνωσή του σε συνδυασμό και με την αντιγηραντική αντιοξειδωτική δράση των κατάλληλων αιθέριων ελαίων. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε θαλασσοθεραπεία με σκοπό την καλύτερη ενυδάτωση, θρέψη και αντιγήρανση της επιδερμίδας του σώματος ή του προσώπου σας ή με σκοπό την απαλλαγή από τις τοξίνες, τα κατακρατημένα υγρά και τα περιττά κιλά σας.

Όταν μάλιστα η θαλασσοθεραπεία συνοδεύεται με την κατάλληλη διατροφική αγωγή έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και στο σώμα και στο δέρμα, αρκεί βέβαια να γίνεται υπό τις σωστές προϋποθέσεις, σε νόμιμους χώρους όπου πληρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και χρησιμοποιούνται γνήσια θαλασσοθεραπευτικά σκευάσματα και αιθέρια έλαια.